042520  

MELON MUSIC
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
NEΕΣ ΚΥΚΛΟΦ.
NEA
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΛ. ΤΥΠΟΣ
Facebook
YouTube
DIAMOND
FEVER
FIRE

 

 

Τίτλοι Τραγουδιών

 
01. Αλησμόνητες Πατρίδες
02. Αν μ' αγαπάς
03. Θυμήσου
04. Τι ζητάς
05. Θάλασσα
06. Ίσως
07. Θέλω να σε δω
08. Δεύτερη φορά
09. Σαν κλέφτης
10. Με φτερά στην καρδιά
11. Λίνκο (ορχηστικό)

 

 

 

Άρωμα και Μελωδία από Ελλάδα, Γεύση και Δροσιά από τον Κυπριανό.

Η δισκογραφική εταιρία MELON MUSIC κυκλοφόρησε την πρώτη προσωπική δουλειά του ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ με τίτλο «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ»σε στίχους και μουσική του ιδίου.

 

Δύο Ευρωπαϊκά Βραβεία ερμηνείας και σκηνικής παρουσίας  στον Κυπριανό

 

Στην Σερβία : Pan Music International Pop Festival στο Pancevo στις 17 και 18.08. 2007

Με το τραγούδι ( ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ )

Πήρε το πρώτο βραβείο ερμηνείας και σκηνικής παρουσίας

 

Στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: Europop International  Festival στη Ζένιτσα  31,01 και 02.09.07

Με το τραγούδι ( ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ )

Πήρε το τρίτο βραβείο ερμηνείας και σκηνικής παρουσίας.

Και στα δύο φεστιβάλ  συμμετείχαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο όπως:  Σερβία, Σλοβενία, Μάλτα, Ιταλία, Ρωσία, Βουλγαρία, Σκόπια, Βοσνία, Τουρκία, κ.τ.λ.

Σημαντικό είναι ότι διαγωνίστηκε στην Ελληνική γλώσσα και απέναντι σε μεγάλους Star. Η Βουλγαρία έστειλε τον Nikolai Manolov στη Σερβία και η Ρωσία τον Alexander Romashevsky όπου πήρε και το  πρώτο βραβείο ερμηνείας και σκηνικής παρουσίας στη Βοσνία.

Ο ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  τραγούδησε επίσης με τους:  Μαρίγια  (Eurovision 2007)  και  Tose Proeski (Eurovision 2004)

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγούδι (Θέλω να σε δω) βρίσκεται στην συλλογή cd του Pan Music festival και κυκλοφορεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως και το γεγονός ότι  ζήτησαν το κομμάτι να κυκλοφορήσει μεταφρασμένο στη Σερβία από  μεγάλο Σέρβο τραγουδιστή.

 

Η ψηφοφορία έγινε από την τηλεόραση με SMS από την κριτική επιτροπή στην οποία βρίσκονταν εκπρόσωποι από πολλές διαγωνιζόμενες χώρες και τους διοργανωτές. Το γεγονός καλύφτηκε δορυφορικά από τις κρατικές τηλεοράσεις της Σερβίας και της Βοσνίας αντίστοιχα καθώς και από κάποια ιδιωτικά κανάλια όπως TV KOSOVO, PINK TV.

Λίγα λόγια για τον Κυπριανό από τον ίδιο τον καλλιτέχνη 

Το ονομά μου είναι Κυπριανός Gregori ( Γρηγορίου ) και γεννήθηκα στο Λυκαβητό στην Αθήνα στις 7/4/1971. Η καταγωγή μου είναι απο τον ελληνισμό της Αιγύπτου, της Σμύρνης, της Κύπρου και την Μακεδονία.

Η ιστορία με την μουσική ξεκινάει σε ηλικία 1-2 ακούγοντας αρχικά απο τον αχώριστο φίλο μου (ένα μικρο τρανζιστοράκι) και παίζοντας στη συνέχεια σε ηλικία 16-17 χρονών με τη πρώτη σπασμένη κιθάρα που έπεσε στα χέρια μου. Η αγάπη μου για τη μουσική εκτινάχτηκε. Η συνέχεια αναμενόμενη. Δούλεψα, αγόρασα τη πρώτη μου κιθάρα, έφτιαξα το πρώτο μου συκρότημα και ούτω καθ’εξής.

Η επαφή μου με την ελληνική δισκογραφία ξεκίνησε γύρω στο 1991 με το συγκρότημα που έπαιζα και λίγο αργότερα συμμετέχοντας ως μουσικός στο δίσκο του Βλάσση Μπονάτσου στη Virgin με τον οποίο συνεργάστηκα και περεταίρω στην τηλεοπτική εκπομπή ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ στο MEGA CHANNEL

χρόνια αργότερα. Τον ίδιο καιρό παίρνω το πτυχίο μου ως προγραμματιστής Η/Υ. Ακολούθησαν κάποια χρόνια έντονης μουσικής δραστηριότητας δουλεύοντας ως επαγγελματίας μουσικός σε συναυλίες, νυχτερινά κέντρα, τηλεοπτικές εκπομπές, video clips, με έλληνες καλλιτέχνες όπως Σοφία Αρβανίτη, Μιχάλη Ρακιτζή, Κώστα Τουρνά, Θάνο Καλλίρη, Γιάννη Σαββιδάκη κι άλλους.

Στη συνέχεια ήρθε το δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Warner Music και το 1997 κυκλοφόρησε το άλμπουμ (Σκάνδαλο) του συκροτήματος που είχαμε φτιάξει (JOKER) με καλές κριτικές. Την ίδια εποχή συμμετέχω σε μια άλλη παραγωγή της Warner Music ως συνθέτης στο άλμπουμ του Δήμου Μπέκε (Γλυκιά ζωή).

Στα μέσα του 2000 ετοίμασα τα πρώτα κομμάτια απο την παραγωγή που θα ακολουθούσε για το μή κερδοσκοπικό μουσικό σωματείο (ΛΙΚΝΟ) που ίδρυσα με υπ’αρ. 6426/2002 απόφαση του πρωτοδικείου και υπ’αρ. 24684/02 πιστοποιητικού του

 πρωτοδικείου, με σκοπό την υποβοήθηση του έργου δημοσίων και ιδιωτικών ιδρυμάτων, ορφανοτροφείων, φιλοζωικών, οικολογικών οργανώσεων. Μέχρι το 2002 ολοκληρώθηκε η παραγωγή και επήλθε η συμφωνία με την εταιρεία e-list η οποία θα αναλάμβανε την ηλεκτρονική διακίνηση της παραγωγής.

Απο το 1998 σταμάτησα την επαγγελματική μου ενασχόληση ως μουσικός. Εργάστηκα ως  ιδ.υπάλληλος σε μια θαλαμηγό ενός Γάλλου Βαρώνου, στίς εκδόσεις PRAXIS ως αποθηκάριος στην

 ΚΑΣΣΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ στη λογιστική υποστήριξη της εταιρείας και στο Live Audio Engineering College στο Λονδίνο στην οργάνωση, λογιστική και γραμματειακή υποστήριξη της σχολής. Επίσης εργάστηκα στο Λονδίνο ως stage ηχολήπτης και φωτιστής στο REX Theater.

Με εκτίμηση

Κυπριανός

e-mail    melon@melon-music.com