MELON MUSIC
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
NEΕΣ ΚΥΚΛΟΦ.
NEA
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΛ. ΤΥΠΟΣ
Facebook
YouTube
Label DIAMOND
Label FEVER
Label FIRE

 

 

 

 

 

 

 

Melon Music 2016

 

 

1.ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ
Μουσική: Τάκης Σούκας. Στίχοι: Βάντα Κουτσοκώστα.

2.ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
Μουσική: Τάκης Σούκας. Στίχοι: Χρήστος Παπαδόπουλος.

3.ΠΕΡΙΠΛΑΝΙΕΜΑΙ
Μουσικη: Τάκης Σούκας. Στίχοι: Βάντα Κουτσοκώστα.

4.ΑΝΤΕΞΕ ΜΕ (Ντουάτο Φάνη Μεζίνη με Πίτσα Παπαδοπούλου)
Μουσική: Τάκης Σούκας. Στίχοι: Λίτσα Άρχοντα.

5.Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ
Μουσική: Τάκης Σούκας. Στίχοι: Λίτσα Άρχοντα.

6.ΞΕΝΟΣ
Μουσική: Τάκης Σούκας. Στίχοι: Πέρσα Σούκα.

7.ΜΕ ΡΑΓΙΣΕΣ
Μουσική: Τάκης Σούκας. Στίχοι: Βάντα Κουτσοκώστα.

8.ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΝΟΣ
Μουσική: Τάκης Σούκας. Στίχοι: Φώτης Σούκας.

9.ΜΙΑ ΖΩΗ
Μουσική: Τάκης Σούκας. Στίχοι: Νίκος Μπακογιάννης.

10.Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ
Μουσική: Τάκης Σούκας. Στίχοι: Πέρσα Σούκα.

11.Ο ΝΙΚΗΤΗΣ
Μουσική: Τάκης Σούκας. Στιχοι: Λίτσα Άρχοντα.

12.ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ
Μουσική: Τάκης Σούκας. Στίχοι: Βάντα Κουτσοκώστα.

 

 


Ο Φάνης Μεζίνης έκανε την πρώτη δισκογραφική του εμφάνιση το 1991, ερμηνεύοντας τρία τραγούδια στο άλμπουμ «Γι’ αυτό σου λέω πάμε» των Γιώργου Χατζηνάσιου – Στέφανου Κορκολή από τη ζωντανή ηχογράφηση του προγράμματός τους στο Taboo.   

Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος κυκλοφόρησε το 1995 με τίτλο «Σώμα

υποταγής», απ’ όπου το ομότιτλο τραγούδι των Α. Χαραλαμπίδη και Φ. Γράψα, γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία και καθιέρωσε τον Φάνη Μεζίνη ως μια από τις σημαντικότερες φωνές της γενιάς του. Δίσκος –σταθμός στη πορεία του, αφού το τραγούδι «Παράξενη βροχή» τραγουδήθηκε από το ευρύ κοινό σημειώνοντας τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία.

Ακολούθησαν το 1996 η συμμετοχή του στο διπλό άλμπουμ «Στο δρόμο του Μίμη Πλέσσα» και στο άλμπουμ του Δημήτρη Μητροπάνου «Zoom 96, ζωντανή ηχογράφηση» αλλά και ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος «Στην εποχή των λύκων» ένα χρόνο αργότερα (1997). Το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου το υπογράφει σε στίχους και πάλι ο Φ. Γράψας σε μουσική του Θ. Βαργεμτζίδη.

Βεβαίως προηγήθηκαν αρκετά χρόνια διακριτικής αλλά και ουσιαστικής πορείας στο χώρο του τραγουδιού, πορείας που σφράγισαν συνεργασίες - συναυλίες με καταξιωμένους δημιουργούς και ερμηνευτές, όπως ο Γ. Μαρκόπουλος, ο Γ. Χατζηνάσιος , ο Μ. Πλέσσας, ο Γ. Σπανός, ο Μ. Τόκας, ο Τ. Σούκας, ο Γ. Μαρίνος, ο Χ. Λεοντής , ο Μ. Μητσιάς , η Αλκ. Πρωτοψάλτη, ο Τ. Βοσκόπουλος, ο Δημ. Μητροπάνος, ο Θ. Πολυκανδριώτης, Α. Κανελλίδου, Ε. Βιτάλη κ.α..

Από το 1998 μέχρι τον καινούργιο αιώνα πέρασαν 2 χρόνια εσωτερικής αναζήτησης και περισυλλογής. Ο Φάνης απουσίασε συνειδητά απ’ όσα διαδραματίστηκαν στο χώρο της δισκογραφίας, θεωρώντας καθήκον του να μιλήσει ή καλύτερα να τραγουδήσει όταν θα έβρισκε τραγούδια που θα είχαν κάτι να πουν, τόσο στον κόσμο που αγάπησε τις προηγούμενες δουλειές του, όσο και στον ίδιο.

Το χειμώνα του `98 -`99 ο , ο Σταμάτης Κραουνάκης γράφει για τη φωνή του Φάνη Μεζίνη και το αποτέλεσμα καταγράφεται στο δίσκο «Τα μπλουζ τα λαϊκά» ο οποίος εκδόθηκε το 2000.

Δώδεκα λαϊκά τραγούδια εδώ, με το αίμα να κυλάει δυνατά στις φλέβες τους, απ τα οποία ξεχώρισε και ακούστηκε τότε το «Πανεπιστήμιο». Τα υπόλοιπα του δίσκου: «Κρύωνα», «Τα λαϊκά τα μπλουζ», «Εγκλήματα», «Λιάνα», «Ζεϊμπέκικο στα κύματα», «Μπαλόνια», «Πάντα», «Παγκράτι», «Τράπεζα», «Αστραπή», «Μόναχο».

Για την επιλογή του Φάνη Μεζίνη, ο λόγος στο Σταμάτη Κραουνάκη:

«Φώναξα τον Μαργιολά, τον μπουζουξή μου, και του λέω: Θέλω να μου βρεις έναν μάγκα!!! -δεν σας κρύβω ότι τον σκέφτηκα τον Κώστα (εννοεί τον Μακεδόνα) αλλά μου ήτανε μικρός, ήθελα έναν πιο καμένο, πιο δουλεμένο μάγκα, πιο ψημένο. Επιπλέον, ο Φάνης είναι τραγουδιστής που μου άρεσε, κυρίως γιατί διαθέτει κάτι που δεν έχουν πολύ οι άντρες μας: Είναι ερμηνευτής που δίνει προσοχή στη λέξη, τον ενδιαφέρει η λέξη. Από την άλλη μεριά, ο Μεζίνης ήταν πιο άκαυτος σαν γεγονός». Ο Μεζίνης αποδείχτηκε ιδανικός ερμηνευτής για τα «Μπλουζ τα λαϊκά».

Τον «μάγκα» τον βρήκε στο πρόσωπο,  ή μάλλον στη φωνή του Φάνη Μεζίνη.  Έτσι ο δημιουργός και ο ερμηνευτής, παρέα με μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς, μπήκαν στο στούντιο την άνοιξη του `99. Η εν λόγω συνεργασία ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2000.

Το 2001 ο Φάνης δοκιμάζει ν’ανταποκριθεί στην «πρόκληση» και γράφει τη μουσική τραγουδώντας και το ομώνυμο τραγούδι στη σειρά του ΑΝΤ1 «Βότκα Πορτοκάλι». Μια σειρά η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Δύο χρόνια μετά συνεχίζει γράφοντας τη μουσική για τη σειρά του ΑΝΤ1 «Ελλάς το μεγαλείο σου», μια σειρά η οποία γνωρίζει κι αυτή τεράστια επιτυχία.

Το 2004 ο Φάνης σε συνεργασία με το Γιώργο Χατζηνάσιο και ένα πιάνο σε ένα «άγγιγμα ψυχής». Μια βραδιά υψηλής αισθητικής στο Μέγαρο Μουσικής. Αμέσως μετά συμμετέχει σ’ένα αφιέρωμα για τον Ιάκωβο Καμπανέλη με τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ το οποίο παρουσιάζεται και πάλι στο Μέγαρο Μουσικής. Από αυτή την παράσταση ηχογραφείται ένα καταπληκτικό cd το οποίο ακούγεται μέχρι σήμερα.

Συνεχίζοντας την απόπειρα του στη σύνθεση ο Φάνης Μεζίνης το 2009 γράφει άλλα τρία τραγούδια τα οποία πλαισιώνονται από άλλα δέκα σε μουσική του Θ. Γεωργουλά και στίχους του Τ. Βουγιατζή ακολουθώντας πιο λαϊκούς δρόμους αυτή τη φορά. Το νέο του άλμπουμ λέγεται «Υποκατάστατο» όπου το ομότιτλο τραγούδι έγινε ραδιοφωνική επιτυχία.

Τον επόμενο χρόνο (2010) ο Φάνης γράφει τη μουσική για τη θεατρική παράσταση «Λολίτα» του Vladimir Nabokov. Το ομότιτλο τραγούδι ερμήνευει καταπληκτικά η Αλέκα Κανελλίδου.

Σήμερα ο Φάνης Μεζίνης τέλειωσε ένα ολοκαίνουριο cd το οποίο αποτελεί τον πέμπτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Στην απέναντι όχθη» σε μουσική του Τάκη Σούκα. Το νέο cd περιέχει 12 λαϊκά τραγούδια εκ των οποίων το ένα είναι ντουέτο με την Πίτσα Παπαδοπούλου. Η κυκλοφορία του έγινε από την δισκογραφική MELON MUSIC με διανομή τον Ελεύθερο Τύπο κάνοντας τον δίσκο χρυσό.

 

 

e-mail    melon@melon-music.com